Publică un anunț
piatasud.md

Ultima oră! Gazprom anunță că nu va reduce furnizarea de gaze naturale către Republica Moldova prin stația de măsurare „Sudja”

Ultima oră! Gazprom anunță că nu va reduce furnizarea de gaze naturale către Republica Moldova prin stația de măsurare „Sudja”

Gazprom anunță că nu va reduce livrările de gaze naturale destinate consumatorilor din Republica Moldova. Potrivit concernului rus, compania Moldovagaz a efectuat plata pentru livrările de gaze naturale în luna noiembrie.

„De la Gazprom au fost primite fonduri pentru gazele depozitate pe teritoriul Ucrainei, destinate consumatorilor din Moldova. În acest sens, s-a decis să nu se reducă aprovizionarea cu gaze prin stația de măsurare a gazului „Sudja”, pentru tranzitul către Moldova. Totodată, atragem atenția asupra încălcării regulate de către partea moldovenească a obligațiilor contractuale în materie de plată pentru livrările de gaze rusești. Gazprom își rezervă dreptul de a reduce sau de a opri complet furnizarea de gaze în cazul încălcării plății acestora”, scrie într-un comunicat al Gazprom.

Totodată, șeful Moldovagaz, Vadim Ceban a precizat că întreprinderea a asigurat transferul datoriei specificate către PJSC Gazprom, îndeplinindu-și astfel obligațiile de plată pentru plata în avans (pentru noi volume) către furnizorul de gaze naturale.

Amintim că Gazprom a atenționat pe 22 noiembrie că din cauza dezechilibrului de tranzit prin Ucraina pentru consumatorii moldoveni, pe 28 noiembrie, de la ora 10:00, gigantul energetic rus va începe reducerea aprovizionării cu gaz către GIS Sudja pentru tranzitul prin Ucraina în cuantumul sublivrării zilnice.

Articole similare