Publică un anunț
piatasud.md

Ultima oră! Guvernul cere Parlamentului instituirea stării de urgență

Ultima oră! Guvernul cere Parlamentului instituirea stării de urgență

Guvernul cere Parlamentului instituirea stării de urgență. Solicitarea vine din partea Executivului pentru a oferi atribuții suplimentare Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică (CNESP) privind gestionarea pandemiei, transmite tv8.md.

„Este cazul să venim cu acțiuni restrictive mai dure. Acest subiect trebuie să fie examinat de Parlamentul R. Moldova”, a declarat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

Potrivit ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, care a prezentat proiectul de hotărâre, aceasta nu prevede restricții economice. Solicitarea urmează să fie examinată de Parlament.

Amintim că, luni, 29 martie, speakera Zinaida Greceanîi a convocat o ședință de lucru cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu, în frunte cu Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, precum și cu consilierii președintelui Parlamentului, unde a fost evaluată starea pandemică care continuă să înregistreze noi anti-recorduri la numărul de infectări și de decese zilnic.

Zinaida Greceanîi a declarat că Parlamentul este gata sa susțină orice inițiativă a Guvernului și Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică pentru a depăși situația dificilă și a oferi atribuții suplimentare în acest sens.

Articole similare