Publică un anunț
piatasud.md

Ultimele zile înaintea examenelor de BAC – ce spun elevii?

Ultimele zile înaintea examenelor de BAC – ce spun elevii?

Azi, 3 iunie, a fost desfășurată instruirea cu privirea la susținerea examenelor de bacalaureat, ce se vor desfășura în perioada 04 iunie – 21 iunie, am întrebat elevii din or. Cahul despre atitudinea sa față de examen.

R. O. – Cât de pregătiți sunteți pentru examenul de bac?

„Mă simt destul de pregătit, la geografie cred că se va primi cel mai bine, cel mai greu la matematică. Bacul la matematică nu e greu în fire, dar sunt multe metode de a rezolva și nu știi care să o alegi.”, ne-a relatat Denița Dan, elev al L. T. Ion Creangă.

R. O. – Cum a mers instruirea despre susținerea examenului?

„Nu am simțit apropierea de bac, decât azi când țineau discursul parcă am înțeles că ne apropiem. Am intrat în sală, ne-am uitat la locurile în care vom sta. Ne-au informat de reguli, despre cum să fim îmbrăcați, despre ceasuri, să nu încercăm să aducem copiuțe, ne-au avertizat să nu încercăm să aducem pe alt cineva în locul nostru, să nu purtăm obiecte metalice, și altele.”, a spus o elevă al L. T. Ion Creangă.

R. O. – Credeți că regulile acestea au rost bun sau ați spune că sunt prea aspre?

„Dintr-un punct de vedere, cred că sunt prea exagerate, din altul, e și normal. Nu sunt deacord cu regula că nu te poți întoarce, omul poate amorți, trei ore să stai pe scaun e cam dificil.”, ne-a mai relatat Dan.

„M-am simțit jignită. Directoarea ne-a spus că una din reguli e ca fetele să nu fie cu umerii și spatele gol, din cauza că băieții nu s-ar putea concentra. Și părul, nu înțeleg pe cine ar deranja dacă voi avea părul prins sau desprins. Înțeleg celelalte reguli, precum cu șorții și pantalonii rupți, în ele ai putea ascunde copiuțe, dar cu umerii goi – nu.”, ne-a mărturisit Nedelcu Ionela, elevă al L. T. Ion Creangă.

R. O. – Ați spune că profesorii v-au pregătit bine pentru examen?

„Da, în special în clasa 12-a. am avut multe pregătiri de bac, știm la ce să ne așteptăm, mai ales la limba română, datorită profesorului Mândru Valeriu.”, ne-a mai spus Ionela.

R. O – Ce crezi despre dificultatea examenelor de bac?

„Nu aș fi deacord că acestea devin mai grele, din câte teste am rezolvat, am observat că devin mai ușoare. Acestea devin mai simplificate, exercițiile acum sunt mai bine structurate față de 2 ani în urmă.”, ne-a mai relatat Ionela.

„Avem așteptări mari, sperăm să intrăm la facultate cu bine, cu medie mare.”, a mai spus Dan.

Pentru conformitate, Raileanu Olga.

Articole similare