Publică un anunț
piatasud.md

Un act falsificat și un automobil cu modificări tehnice neautorizate depistate la PTF Cahul

Un act falsificat și un automobil cu modificări tehnice neautorizate depistate la PTF Cahul

Polițiștii de frontieră au înregistrat un caz de uz de fals în documente și o tentativă de trecere a hotarului la volanul unei mașini, cu modificări tehnice neautorizate.

Incidentele au fost consemnate în punctele de trecere Cahul.

Pe sensul de ieșire din țară, în PTF Cahul s-a prezentat un mijloc de transport de model Mercedes Vito, fiind legitimat la volanul acestuia cetățeanul Turciei, cu viză de domiciliu în Republica Moldova. Acționând în baza analizei de risc și a unor bănuieli rezonabile, polițistul de frontieră a supus unor verificări amănunțite documentele înmânate la control. 

În rezultat, au apărut suspecții asupra permisului de conducere turcesc, fiind identificate mai multe elemente distinctive ale actului cu semne de falsificare. La cele depistate, cetățeanul a declarat că nu cunoștea, dat fiind faptul că a perfectat permisul după procedurile legale.

La fel, în PTF Cahul un cetățean al României a încercat să transporte un Mercedes ML, înmatriculat în Irlanda, care pe lângă faptul că încălcase termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova avea și modificări tehnice neautorizate. 

În cadrul verificării adiționale a mașinii, tractate pe o platformă, polițiștii de frontieră au depistat că numărul șasiului a suferit ștergeri mecanice, cât și datele motorului nu coincid cu cele din certificatul de înmatriculare. 

În consecință, mașina a fost indisponibilizată pe teritoriul PTF Cahul, până la finalizarea cercetărilor.

Articole similare