Publică un anunț
piatasud.md

Un avocat din Chişinău a fost reţinut de CNA şi procurorii anticorupţie pentru o mită de 52 de mii de euro

Un avocat din Chişinău a fost reţinut de CNA şi procurorii anticorupţie pentru o mită de 52 de mii de euro

Un avocat din capitală a intrat în vizorul Centrului Naţional Anticorupţie, după ce a fost denunţat că ar fi pretins mită în valoare de 52 000 de euro de la mama unui inculpat, ale cărui interese le-a reprezentat în instanţele de judecată. Potrivit denunţătorului, banii ar fi fost ceruți pentru a-l scăpa de închisoare, bărbatul fiind învinuit de omor.

Din materialele cauzei rezultă că, bănuitul ar fi contactat-o pe mama inculpatului, susţinând că ar avea influenţă asupra unor magistraţi ai Curţii Supreme de Justiţie şi că i-ar putea determina să-i achite feciorul, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă. Pentru serviciile sale, avocatul ar fi pretins 45 000 de euro, iar peste un timp – încă 7000 de euro. În total, denunţătorul a transmis personal şi prin terţi suma de 52 000 de euro. 

După ce a fost denunţat, ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Nord a CNA şi procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupţie au iniţiat o urmărire penală pentru trafic de influenţă. Astăzi, în urma acţiunilor de urmărire penală, avocatul a fost reţinut şi plasat în izolator pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 8 ani de detenţie sau amendă penală.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Articole similare