Publică un anunț
piatasud.md

Un bărbat din Cahul, reținut de CNA. A cerut peste 1200 de euro pentru un permis de conducere

Un bărbat din Cahul, reținut de CNA. A cerut peste 1200 de euro pentru un permis de conducere

Un bărbat din Cahul a fost reținut de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție ai oficiului SUD al Procuraturii Anticorupție într-un dosar de trafic de influență.

Bănuitul ar fi pretins și primit 950 de euro și 6800 de lei de la un alt localnic pentru a ajuta fiul acestuia să promoveze examenele pentru obținerea permisului de conducere, dar și pentru a-i perfecta certificatul de absolvire a școlii auto. 

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi susținut că ar avea influență asupra funcționarilor din cadrul Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto din Cahul și asupra responsabililor de la Școala auto din localitate și că îi poate determina să favorizeze candidatul să susțină probele teoretice și practice. 

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și a fost plasat în Izolatorul de detenție provizorie al Inspectoratului de poliție Cahul. De menționat că acesta are statut de învinuit într-un alt dosar de trafic de influență, remis în instanța de judecată în anul 2022 și care, în prezent, este pe rolul instanței. 

Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală. 

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Articole similare