Publică un anunț
piatasud.md

Un bărbat din raionul Cahul, membru al unui grup criminal organizat pe migrație ilegală, reținut în timp ce intenționa să părăsească țara

Un bărbat din raionul Cahul, membru al unui grup criminal organizat pe migrație ilegală, reținut în timp ce intenționa să părăsească țara

Un bărbat deținător a multiplelor cetățenii, inclusiv a Republicii Moldova, a fost reținut pentru 72 de ore. Acesta este bănuit de implicare în organizarea migrației ilegale pentru patru cetățeni ucraineni. Conform informațiilor operative, migranții ar fi oferit aproximativ 4000 USD pentru preluarea și transportarea din orașul Odessa până la linia de frontieră a Republicii Moldova. 

În aceste circumstanțe, pentru a se eschiva de la răspundere penală, bănuitul a încercat să fugă din țară, fiind depistat în fluxul de călători din punctul de trecere a frontierei Cahul. Din luna octombrie 2023 bărbatul era dat în urmărire națională. 

În fapt, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud în comun cu Procuratura Cahul au documentat ilegalitatea persoanei, care împreună cu alți complici, a constituit un grup infracțional specializat în organizarea migrației ilegale. Fiecare membru al grupului avea rolul său determinat în comiterea infracțiunii. 

Bărbatul bănuit este de 51 de ani și originar din localitatea Burlăceni, raionul Cahul. 

În continuare, de către ofițerii de urmărire penală ai Direcției sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.

Articole similare