Publică un anunț
piatasud.md

Un cahulean de 20 de ani a încercat să treacă hotarul cu o țigară cu substanță vegetală uscată. A spus că a găsit-o pe drum

Un cahulean de 20 de ani a încercat să treacă hotarul cu o țigară cu substanță vegetală uscată. A spus că a găsit-o pe drum

Polițiștii de frontieră din Cahul au identificat în fluxul de călători doi conaționali care aveau, ascunse în lucrurile personale, un act falsificat și substanță vegetală uscată, cu miros specific canabisului. 

Ambele cazuri au fost înregistrate ieri, 6 mai curent, în cadrul formalităților de control al  pasagerilor unei mașini de ocazie. Călătorii intenționau să ajungă în Germania.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au extins verificările  asupra mijlocului de transport și pasagerilor. În rezultat, polițiștii de frontieră au depistat în bagajul unui pasager  o cutie de parfum, în care era dosit un articol de tutungerie, conținutul fiind o substanță asemănătoare după culoare și miros canabisului. Persoana documentată este locuitor al satului Manta, raionul Cahul, în vârstă de 20 de ani. În declarații tânărul menționa că ar fi găsit produsul pe drum și a hotărât să-l ia pentru consumul propriu.

la un alt pasager, locuitor al orașului Cahul, în vârstă de 47 de ani, a fost depistată o carte de identitate românească cu indici de falsificare.  La audieri, persoana a mărturisit că și-ar fi perfectat actul în vara anului trecut, contactând pe cineva de pe rețelele de socializare. Ar fi achitat pentru document 500 de euro, fiind asigurat că este unul autentic.

Atât documentul, cu semne rezonabile de falsificare, cât și substanța suspectă au fost ridicate și vor fi supuse expertizei. Cercetările continuă pe faptele ilegale constatate.

Articole similare