Publică un anunț
piatasud.md

Un cahulean riscă să plătească peste 30 mii lei pentru racordarea neautorizată la rețeaua de gaz natural

Un cahulean riscă să plătească peste 30 mii lei pentru racordarea neautorizată la rețeaua de gaz natural

Angajații SRL Cahul Gaz au depistat un consumator care s-a conectat neautorizat la rețeaua de alimentare cu gaz natural. 

„La numai 4 săptămîni de la cumplitul și tragicul accident, în care a avut loc o explozie a gazelor naturale, pe str. Mircea cel Bătrîn, din mun. Cahul, care s-a soldat cu vătămarea gravă a unei persoane și demolarea în totalitate a casei, lucrătorii SRL ”Cahul gaz” au depistat pe str. Frunze, din mun. Cahul un alt caz de racordare neuatorizată a utilajelor la rețeaua de gaze naturale, cu încălcarea tuturor regulilor de securitate” a anunțat instituția.

Pe faptele date, consumul de gaze naturale, va fi calculat conform sistemului paușal pentru o perioadă de un an, suma depășind 30 000 lei.

„Vă aducem la cunoștință, că conform art. 164 din Codul Contravențional folosirea ilegală a gazelor naturale prin racordarea neautorizată la rețeaua de gaze naturale, prin evitarea echipamentului de măsurare ori prin intervenția în funcționarea acestuia prin diferite metode care conduc la omiterea înregistrării sau la înregistrarea incompletă a consumului de gaze naturale se sancționează cu amendă în mărime de până la 3500 lei” se mai spune în anunțul publicat de întreprindere.

Reamintim că pe 21 martie, o casă de locuit din mun. Cahul a fost distrusă în urma unei explozii produse în urma scurgerii de gaz.

Două persoane au fost rănite. 

Articole similare