Publică un anunț
piatasud.md

Un cetățean al Ucrainei a încercat să corupă un polițist de frontieră de la Cahul. A fost denunțat la CNA

Un cetățean al Ucrainei a încercat să corupă  un polițist de frontieră de la Cahul. A fost denunțat la CNA

Un cetățean al Ucrainei a încercat să corupă activ un poliţist de frontieră, pentru ca ultimul să îi faciliteze traversarea frontierei de stat, deşi nu îndeplinea condiţiile legale. În fapt, a fost sesizat Centrul Național Anticorupție.

Acum o zi, în jurul orei 11:15, ucraineanul s-a prezentat pe sensul de ieșire din R. Moldova, în punctul de trecere a frontierei Cahul. Conform procedurilor legale, bărbatul de 30 de ani a fost supus controlului de rigoare. În rezultat, polițistul de frontieră a stabilit că în baza de date nu este informația privind intrarea acestuia în Republica Moldova, fapt ce ar însemna că tânărul a traversat ilegal frontiera de stat. 

Fiind deconspirată ilegalitatea acestuia, în discuție cu angajatul Poliției de Frontieră cetățeanul ucrainean a oferit mită în mărime de 200 de dolari americani. A fost o încercare pentru a determina polițistul de frontieră să-și ignore obligațiunile funcționale și să-i permită continuarea deplasării în afara țării. Deşi angajatul l-a avertizat pe tânăr că fapta sa constituie infracţiune, acesta nu a vrut să renunţe, moment în care a fost sesizat CNA, cu denunțarea cazului de corupere. 

În continuare, examinează cazul Centrul Național Anticorupție Sud sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art.325 Cod Penal RM. Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Articole similare