Publică un anunț
piatasud.md

Un conațional a plătit 10.000 de ruble rusești pentru un permis de conducere fals cu care intenționa să ajungă în Europa

Un conațional a plătit 10.000 de ruble rusești pentru un permis de conducere fals cu care intenționa să ajungă în Europa

Un conațional, care intenționa să ajungă în Europa, avea în posesie un act cu semne de falsificare. Pe numele acestuia, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud au inițiat o documentare penală. Incidentul a fost înregistrat în seara zilei de ieri, 7 iunie curent, în punctul de trecere a frontierei Cahul.

Pentru efectuarea formalităților de control la trecerea frontierei de stat, pe direcţia ieşire din ţară s-a apropiat un microbuz cu pasageri, care urma să ajungă în Italia. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus mijlocul de transport și pasagerii unui control amănunțit.  Ca urmare, în portmoneul personal al unuia dintre călători, polițiștii de frontieră au descoperit un permis de conducere moldovenesc care nu corespundea unui document autentic. Astfel că, actul a fost supus unor verificări suplimentare, iar ca rezultat angajaţii Poliţiei de Frontieră au stabilit prezența indicilor de falsificare. 

Bărbatul de 43 de ani, originar din raionul Nisporeni,  a mărturisit că la începutul anului 2020 și-a perfectat permisul de conducere în Federația Rusă, prin intermediar. Ultimul a transmis documentul cu pricina prin poştă, iar pentru serviciile sale ar fi primit suma de 10.000 de ruble rusești.

Conform procedurilor legale, pe numele conaţionalului a fost întocmit act de constatare a incidentului, iar permisul de conducere a fost ridicat și transmis spre expertiză. În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, in conformitate cu art. 361 al. (1) Cod Penal al RM.

Articole similare