Publică un anunț
piatasud.md

Un copil de o săptămână, salvat de mama sa și de un medic de la 112

Un copil de o săptămână, salvat de mama sa și de un medic de la 112
© sursa: CNAMUP

Un copil de o săptămână a fost salvat de la moarte după ce s-a înecat cu laptele matern, miercuri, în municipiul Orhei. Mama copilului a sunat imediat la 112, iar medicul superior al Dispeceratului comun de urgență IMSP CNAMUP, Viorica Murzac, a reușit să-i salveze viața oferindu-i instrucțiuni pas cu pas.

Deși ambulanța era pe drum, minutele în care copilul nu putea respira erau critice. Din fericire, mama și-a păstrat calmul și a reușit să aplice manevrele de salvare exact așa cum i le-a explicat medicul de la IMSP CNAMUP. Urmarea instrucțiunilor a dus la reluarea respirației copilului.

Potrivit CNAMUP, echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Orhei, ajunsă în 5 minute la domiciliu, a preluat bebelușul și a acordat îngrijiri medicale care se impuneau, reușind în câteva secunde să stabilizeze parametrii vitali a nou-născutului.

Fetița împreună cu mama sa au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul IMSP Spitalul Raional Orhei. La moment, copilul este în afara oricărui pericol.

Articole similare