Publică un anunț
piatasud.md

Un copil din Cîșlița-Prut încălțat în galoși a alergat 12 kilometri, alături de participanții la Rubicon

Un copil din Cîșlița-Prut încălțat în galoși a alergat 12 kilometri, alături de participanții la Rubicon

Moment impresionant la ultramaratonul Rubicon, care se desfășoară în aceste zile. Un copil a alergat tocmai 12 kilometri de rând cu participanții înscriși în competiție, încălțat în … galoși. Acest lucru i-a emoționat pe organizatori care, mai în glumă, mai în serios, au spus că îl vor lua pe băiat în echipă, atunci când va crește puțin mai mare. Astăzi sportivii au străbătut regiunea centrală a țării, transmite tv8.md

Încălțat în galoși și îmbrăcat modest, acest băiat s-a alăturat grupului de alergători încă de la punctul de start. El a alergat tocmai 12 kilometri, de la Giurgiulești și până la Slobozia Mare, de rând cu sportivii, fapt ce i-a mirat pe participanți, dar și pe organizatorii evenimentului. Mai în glumă, mai în serios, aceștia au scris pe facebook că îl vor lua în echipă când va crește mare.

După mai bine de 24 de ore de alergat, unii participanți la eveniment ne-au spus că pe lângă forma fizică necesară, este important ca sportivii să fie pregătiți și moral și asta pentru că atunci când traseul este în pantă sau aleargă o distanță mai lungă apare gândul de a renunța. Această femeie ne-a spus că alergă de 7 ani și chiar dacă are o pregătire fizică bună, noaptea trecută a fost gată să se oprească.

Astăzi, în cea de-a doua zi a ultramaratonului, participanții au ajuns în raioanele de Centru ale țării.

Organizatorii spun că din cauza restricțiilor impuse de pandemie au fost nevoiți să reducă numărul de participanți, iar acest lucru s-a dovedit a fi dificil, întrucât, potrivit lor, au fost foarte mulți doritori de a se înscrie.

Ultramaratonul RUBICON este la ce-a de-a 4 ediție și reprezintă cea mai lungă și cea mai dură cursă de alergare ce se organizează în Republica Moldova. TV8 este partenerul media al evenimentului.

Articole similare