Publică un anunț
piatasud.md

Un deces și un caz tratat de COVID-19 la spitalul din Cahul

Un deces și un caz tratat de COVID-19 la spitalul din Cahul

Despre aceasta a informat Oleg Creciun, directorul IMSP SR Cahul la briefingul de presă susținut de Ministra Sănătății la ora 9:00.

Persoana care a decedat avea 72 de ani și locuia într-o localitate din suburbia mun. Cahul. A fost internată pe data de 12 aprilie cu o agravare bruscă pe data de 14aprilie, ieri a fost intubat. În dimineața de azi la ora 5:40 a fost constat decesul.

Oleg Creciun a menționat că astăzi urmeazăsă fie externat un pacient din IMSP SR Cahul, informație publicată și pe pagina de facebook a instituției.

„Bărbatul, originar din or. Cantemir a fost transportat la Spitalul Raional Cahul, secția de boli infecțioase la data de 04.04.2020 cu diagnostic confirmat de Covid-19. Tratamentul a fost prescris în aceiași zi, pacientul suportând forma ușoară a infecției” se spune în postare.

„Avem încă 3 pacienți care se află în perioada de testare și se pregătesc de externare” a finisat raportul Oleg Creciun.

Menționăm că Spitalul raional Cahul a fost activat în lupta cu COVID-19 la data de 1 aprilie. De la activare, în Spitalul Raional Cahul au fost internați 147 cazuri suspecte, 38 cazuri confirmate, 17 persoane au fost transportate la Chișinău, în spital rămân internați 21 de pacienți.

Articole similare