Publică un anunț
piatasud.md

Un drum modern va lega punctul de trecere a frontierei moldo-române Galaţi-Giurgiuleşti de podul peste Dunăre de la Brăila

Un drum modern va lega punctul de trecere a frontierei moldo-române Galaţi-Giurgiuleşti de podul peste Dunăre de la Brăila

Un drum modern va lega punctul de trecere a frontierei moldo-române Galaţi-Giurgiuleşti de podul peste Dunăre de la Brăila. Este vorba despre un proiect al Consiliului Judeţean Galaţi, realizat în colaborare cu Compania Naţională de Drumuri, transmite Deschide.md cu referire la publicația română Ziarul Financiar.

Autorităţile gălăţene au semnat luni contractul privind realizarea studiului de fezabilitate pentru viitoarea şosea. Aceasta va face legătură între Drumul Expres Galaţi – Brăila, aflat în stadiu avansat de realizare, şi viitoarea Centură Mare a Galaţiului, care pleacă din punctul de trecere a frontierei cu R. Moldova.

Drumul va avea aproximativ 8 kilometri şi patru benzi de circulaţie. Traseul va fi stabilit în următoarele luni.

Am finalizat deja procedurile pentru demararea primilor paşi, astfel încât firma care a câştigat licitaţia are mai puţin de jumătate de an să configureze traseul noului drum, inclusiv eventualele pasaje sau poduri, şi să realizeze studiile necesare acestui proiect (studiul geotehnic, hidrologic, de trafic, impactul de mediu, ridicări topografice etc). După întocmirea documentaţie, proiectul va fi depus spre finanţare de către CNAIR, cei cu care avem un parteneriat în acest sens, în cadrul Programului Operaţional de Transport” a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, pe Facebook.

În ceea ce priveşte Drumul Expres Galaţi-Brăila, acesta este construit parţial. Fundaţia a fost realizată pe o lungime de aproximativ 9 kilometri, iar constructorul este în procedură de obţinere a avizelor de mediu pentru a demara lucrările la podul peste Siret şi la pasajul peste triajul Barboşi.

Autor: ziuadeazi.md
Distribuie