Publică un anunț
piatasud.md

Un elicopter SMURD a aterizat pe Piața Independenței din orașul Cahul

Un elicopter SMURD a aterizat pe Piața Independenței din orașul Cahul

Evenimentul face parte din exercițiul de teren SMURD, planificat a se desfășura în perioada 19 – 23 octombrie 2015, informează serviciul de presă al DSE Cahul

Conform scenariului, în urma unui accident rutier, un cetățean a suferit traume corporale grave și necesita transportare asistată urgentă.

La solicitarea medicului coordonator în timp scurt la fața locului a aterizat un elicopter SMURD. După ce i-au acordat îngrijirile medicale necesare și s-au asigurat că starea pacientului e stabilă, paramedicii au preluat pacientul pentru a-l transporta la Spitalul de Urgență din Cahul.

Scopul exercițiului îl constituie efectuarea unor aterizări și decolări în imediata apropiere a Spitalelor de Urgență din Republica Moldova, a echipajelor aeriene SMURD din România pentru a evolua funcționalizarea procedurilor comune de intervenție transfontalieră la acordarea primului ajutor medical și transportare asistată a pacienților.

Împreună cu angajații SPCSE și angajații Serviciului Medical la  desfășurarea misiunii paramedicilor au participat președintele raionului domnul Groza Ion și primarul orașului domnul Dandiș Nicolae.
Evenimentul este parte componentă a Strategiei pentru implementarea Proiectului Național SMURD în Republica Moldova. 

Transportarea asistată a pacienților în stare gravă de către echipajul aerian SMURD este gratuită, iar de aceste servicii poate beneficia orice cetățean, la solicitarea medicului coordonator. Proiectul a fost lansat în țara noastră anul trecut, iar de la începutul activității sale aeronavele SMURD au fost implicate în 2 misiuni de salvare.

Articole similare