Publică un anunț
piatasud.md

Un loc de închinare nou: La Cucoara a fost construită prima biserică din sat

Un loc de închinare nou: La Cucoara a fost construită prima biserică din sat

Ceremonia de sfințire a primei Biserici din satul Cucoara, cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei”, Protopopiatul Cahul, a avut loc pe data de 16 septembrie 2023. Această realizare marchează finalizarea unui proiect de construcție care a durat aproximativ 5 ani.

Până la construirea acestei biserici, locuitorii din Cucoara trebuiau să parcurgă distanțe mari pentru a participa la slujbe religioase în alte localități precum Filipeni, raionul Leova, Colibași, raionul Cahul sau orașul Bolgrad din Ucraina. Însă acum enoriașii pot vizita locașul sfânt în satul lor.

Biserica a fost sfințită de către un sobor de ierarhi, în frunte cu Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Gherontie, Arhiereu vicar al Episcopului Devei și Hunedoarei, în prezența unui sobor numeroas de preoți, diaconi și credincioși de pe ambele maluri ale Prutului.

Totodată, Preasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a dăruit comunității o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, ca semn de binecuvântare.

După ceremonie, au fost oferite distincții și recunoașteri persoanelor implicate în construcția bisericii, inclusiv pentru preotul paroh, donatori și voluntari.

De asemenea, Consiliul local al localității Cucoara le-a acordat titlul de cetățean de onoare Preasfințitului Părinte Veniamin, Episcopului Basarabiei de Sud, Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopului Devei și Hunedoarei, și Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Articole similare