Publică un anunț
piatasud.md

Un locuitor din Crihana Veche s-a pornit la pescuit cu 16 plase în zona de frontieră

Un locuitor din Crihana Veche s-a pornit la pescuit cu 16 plase în zona de frontieră

Un locuitor al satului Crihana Veche este documentat pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și pescuit ilegal în apele de frontieră. Acesta a folosit o barcă și 16 plase de pescuit, reușind până la depistarea lui să prindă circa 5 kg de pește.

În perioada de prohibiție mulți din conaționali ignoră restricțiile impuse, fapt confirmat în cazul de astăzi, 29 aprilie 2022. Polițiștii de frontieră au depistat moldoveanul în timp ce pescuia pe apele unui bazin acvatic, situat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Cahul.

O perioadă de timp, acțiunile bărbatului au fost monitorizate și în momentul acostării bărcii pe mal, patrula a intervenit pentru verificările de rigoare.

În cadrul legitimării persoanei a fost stabilit că aceasta nu-și avizase accesul în zona de frontieră și a mers la pescuit în perioadă de restricții la prins pește. Avea cu el 800 metri de plase monofilament, din care au fost scoase circa 5 kg de pește.

Ca urmare, persoana a fost condusă la subdiviziunea de frontieră, fiindu-i întocmit proces-verbal pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, conform art. 332 al. (1) Cod contravențional al RM, cu aplicarea amenzii în valoare de 12 unități convenționale.

Totodată, a fost sesizat Inspectoratul pentru Protecția Mediului regiunea Cahul, care s-au prezentat la fața locului pentru a prelua probele, cu stabilirea prejudiciului cauzat, urmând să documenteze cazul de pescuit ilicit conform art.114 al. (1) Cod Contravențional al RM.

Articole similare