Publică un anunț
piatasud.md

Un Mercedes GLE reținut de polițiștii de Frontieră la Oancea. Află motivul

Un Mercedes GLE reținut de polițiștii de Frontieră la Oancea. Află motivul
© sursa: Poliția de Frontieră Iași

Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Oancea au identificat și indisponibilizat un autoturism de lux Mercedes GLE 350D 4 Matic, pe care erau montate componente de la un autoturism similar, declarat furat de către autoritățile din Marea Britanie, din anul 2021.

În data de 25 iunie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, la volanul unui ansamblu rutier, format dintr-un microbuz și o platformă, ambele înmatriculate în Republica Moldova, un bărbat, cetățean român, în vârstă de 26 de ani. Pe platformă acesta transporta un autoturism de lux, marca Mercedes, model GLE 350D 4 Matic, înmatriculat în Germania.

Cu ocazia controlului elementelor de identificare și a interiorului autoturismului transportat, împreună cu expertul detașat de agenția Frontex, s-au constatat diferențe de culoare între portiera stânga spate și haion și faptul că portiera are un alt număr de producție fătă de restul componentelor.

Autoturismul a fost verificat amănunțit rezultând, după numărul de producție de pe portiera diferită, o semnalare activă în bazele de date europene, privind un autoturism similar ca marcă și model, căutat de autoritățile din Marea Britanie, încă din anul 2021.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul care se afla la volan, a declarat că  nu are cunoștință despre faptul că mijlocul de transport este furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 175.000 de RON, a fost indisponibilizat în vederea continuării și definitivării cercetărilor, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Articole similare