Publică un anunț
piatasud.md

Un microbuz furat din Italia, identificat în PTF Cahul

Un microbuz furat din Italia, identificat în PTF Cahul

Circa 20 mii de euro este valorificat un microbuz, furat din Italia și pe care a fost tentativă de introducere ilegală în Republica Moldova. În punctul de trecere a frontierei Cahul, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerii FRONTEX au dejucat planurile unui bărbat cu dublă cetățenie (MDA/ROU), șofer al vehiculului furat.

Ieri, 19 decembrie 2023, pe pista de control s-a apropiat microbuzul de model Mercedes Sprinter, cu numere de înmatriculare italiene. La solicitarea polițiștilor de frontieră, șoferul de 40 de ani a prezentat actele de călătorie și cele pentru vehicul. În cadrul examinării actelor și a unității de transport au apărut bănuieli, fiind generate discrepanțe cu privire la corectitudinea numărului de șasiu ștanțat. În acest sens, verificările au fost extinse de comun cu ofițerii FRONTEX. 

Ca urmare, a fost stabilit că numărul plăcuțelor de înmatriculare nu coincide cu cel al șasiului ștanțat în locul prevăzut conform construcției tehnice, iar sticherele adiționale prezintă indici de substituire. Ba mai mult, din cercetările ulterioare s-a aflat că bărbatul ar fi sustras autovehiculul la Parma, Italia, în data de 18 decembrie 2023, și din acel moment a fost monitorizat de către proprietar prin aplicația GPS, instalată la bordul microbuzului.

La cele depistate, bărbatul a ales să rămână reticent și să nu ofere detalii suplimentare cu privire la vehiculul condus. Până la elucidarea circumstanțelor pe caz, microbuzul a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Cahul.

De menționat că incidentul a fost înregistrat în cadrul operațiunii „CONCORDIA 2023”, operațiune desfășurată cu scopul contracarării migrației ilegale, precum și combaterii traficului ilicit de mărfuri și bunuri peste frontieră.

Articole similare