Publică un anunț
piatasud.md

Un nor de praf din Sahara ar putea ajunge în R. Moldova: Ce spun experții, cât e de periculos

Un nor de praf din Sahara ar putea ajunge în R. Moldova: Ce spun experții, cât e de periculos

Un nor de praf din Sahara ar putea ajunge, în curând, în Republica Moldova. Asta au declarat experții de mediu la emisiunea „Spațiul Public” de la Radio Moldova.

cesta nu este un fenomen care ar putea pune în pericol sănătatea oamenilor, este de părere expertul de mediu și geograful Tudor Castraveț.

„Zilele următoare vom avea un nou asemenea eveniment, norul de praf deja este pornit dinspre Sahara și antrenat acum peste partea sudică a Europei. Va ajunge și la noi cu siguranță. Vom avea iarăși precipitări de praf și nisip saharian. Nu este ceva care ne-ar pune în pericol sănătatea. Multe dintre aceste substanțe ajung la suprafața pământului sub formă de ploi acide. Suferă solul, apele de suprafață, suferă organismele vii. Suportăm aceste consecințe desigur și noi oamenii”, a declarat Tudor Castraveț.

Joi, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat că o masă de aer cu particule de praf saharian va ajunge din nou pe teritoriul Republicii Moldova. Atunci meteorologii au menționat că depunerile vor putea fi observate doar în zonele în care va ploua.

Articole similare