Publică un anunț
piatasud.md

Un nou laborator modern la Universitatea de Stat ,,Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul |VIDEO

Un nou laborator modern la Universitatea de Stat ,,Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul |VIDEO

Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul se bucură de un nou laborator modern pentru învățământul ingineresc.

Laboratorul a fost creat și dotat cu utilaje de ultimă generație prin intermediul unui grant în valoare de peste 453 mii de euro oferit în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială.

„Am decis să dotăm laboratorul pentru determinări și analize fizico-chimice ce vor ajuta studenții să înțeleagă mai bine anumite procese tehnologice, dar și pentru a desfășura cercetări, oferindu-le posibilitatea de a participa la conferințe internaționale științifice”, spune Liliana Ceclu, decana Facultății de Economie, Inginerie și Științe Aplicate, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu”.

Din resursele alocate, universitatea a mai creat un laborator inovativ IT care a fost dotat cu echipament digital de ultimă generație și un Centru de ghidare în carieră, destinat studenților. Totodată, universitatea și-a extins oferta educațională prin elaborarea unor programe noi de master, cum ar fi cel al managementului proiectelor de mediu și dezvoltare durabilă.

 În total, în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” sunt alocate aproape 25 mln euro pentru modernizarea a 7 universități și 6 colegii pedagogice din țară.

Articole similare