Publică un anunț
piatasud.md

Un permis de conducere polonez cu indici de falsificare depistat la PTF Cahul

Un permis de conducere polonez cu indici de falsificare depistat la PTF Cahul

Un permis de conducere polonez și două teste PCR Covid-19 cu rezultate negative neveridice, identificate de polițiștii de frontieră din punctele de trecere Cahul și Sculeni.

Audiați pe cazurile date au fost trei conaționali care riscă acum amendă penală. Incidentele au fost consemnate pe parcursul zilei de ieri, 23 septembrie curent.

400 de euro ar fi achitat un bărbat din raionul Florești pentru perfectarea permisului de conducere cu indici de falsificare. Acesta susține că a efectuat un curs specializat în Polonia și că nu este în cunoștință de cauză despre falsul actului. Întrebat mai multe detalii privind studiile și locul emiterii actului, tânărul ar fi ezitat să răspundă. 

După cele depistate de angajații din punctul de trecere Cahul, șoferul a fost nevoit să-și continue călătoria în calitate de pasager. În continuare va fi documentat conform art. 361 al. (1) Cod Penal al Republicii Moldova. 

Două teste PCR Covid-19 prezentate de doi tineri la controlul de frontieră, care ar fi trebuit să le permită exonerarea de la cele 14 zile de autoizolare, au fost ridicate cu riscul de a fi cercetați penal. 

Audiați, tinerii în vârstă de 21 și 23 de ani și-au recunoscut vina privind obținerea ilegală și rapidă a testelor. Motivul fiind lipsa de bani sau de timp pentru care au apelat la ajutorul unor persoane necunoscute.

În prezent, angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările pe marginea celor consemnate pentru elucidarea circumstanțelor și atragerea la răspundere a persoanelor implicate.
 

Articole similare