Publică un anunț
piatasud.md

Un polițist din Taraclia, băut la volan, a tamponat un pieton

Un polițist din Taraclia, băut la volan, a tamponat un pieton

Un polițist în stare de ebrietate la volanul unui automobil a spulberat un pieton pe trecerea de pietoni. Accidentul ar fi avut loc ieri-seara, în jurul orei 20:00, pe trecerea de pietoni de lângă parcul din municipiul Ceadîr-Lunga, susțin sursele PulsMedia.MD.

Potrivit surselor victima s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 60 de ani. Dânsul traversa strada când a fost lovit de un automobil de marca Audi, la volanul căruia se afla un angajat al Inspectoratului de Poliție Taraclia.

La fața locului a intervenit poliția, dar și o ambulanță.

Oamenii legii au stabilit că colegul lor, din cadrul IP Taraclia, care se afla în afara orelor de serviciu, conducea automobilul Audi în stare de ebrietate.

Totodată, în urma impactului pietonul s-a ales cu multiple traumatisme și a fost transportat la spital pentru a i se acorda ajutorul medical necesar.

„La 3 septembrie curent, în jurul orei 20:00, în Ceadîr-Lunga, angajatul IP Taraclia, în afara orelor de serviciu, în civil și conducând automobilul personal de marca Audi a tamponat un bărbat de 60 de ani, care s-a ales cu trumatisme. Fiind testat alcoolscopic, s-a constatat că acesta se afla în stare de ebrietate avansată, aparatul Drager fixând un rezultat de 1,10 mg/l alcool în aerul expirat”, a declarat pentru Realitatea.md șefa Secției Comunicare și Protocol a IGP, Diana Fetco.

IGP spune că imediat după impact a fost dispusă o anchetă de serviciu, angajatul fiind suspendat din funcție pe perioada anchetei.

Ulterior, angajatul IP Taraclia ar urma să fie concediat.

„Conducerea Inspectoratului General al Poliției nu tolerează asemenea comportament al angajaților, care prejudiciază imaginea instituției și a fiecărui polițist, urmând să fie întreprinse toate acțiunile legale în acest sens”.

Amintim că acesta este cel de-al treilea caz înregistrat săptămâna trecută, când un om al legii, în stare de ebrietate la volan provoacă accident. La data de 28 August, la Sîngera o polițistă de 22 de ani, cu o alcoolemie de 0,51, la volanul unui automobil Toyota a ucis pe trotuar o femeie și a rănit două minore, iar vineri, 1 Septembrie, la Florești un polițist în vârstă de 34 de ani, cu o alcoolemie de 1,16 mg/l, în uniformă și la volanul unui Logan, s-a izbit într-un copac.

Articole similare