Publică un anunț
piatasud.md

Un procuror, un consilier local și un primar din raionul Cahul sunt vizați în procedurile de contravenție întocmite săptămâna trecută de ANI

Un procuror, un consilier local  și un primar din raionul Cahul sunt vizați în procedurile de contravenție întocmite săptămâna trecută de ANI

În săptămâna 10 – 15 august 2020, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) informează că, Inspectoratul de Integritate a întocmit 4 procese verbale cu privire la contravenție pentru nedepunerea și depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale în privința unui judecător de la Curtea de Apel Chișinău, unui procuror din cadrul Procuraturii Cahul, unui vicedirector al IMSP Spitalul Clinic din Bălți și a unui consilier local din raionul Cahul.  Totodată, inspectorii de integritate au stabilit amenzi în cuantum de 9000 lei.

I. A fost pornită o cauză contravențională pentru nedepunerea declarației de avere și interese personale de către un primar din raionul Cahul.

II. Au fost emise 7 acte de constatare, după cum urmează:

  • CONFLICT DE INTERESE – Un primar din raionul Rezina și un director de grădiniță din r-nul Cahul;
  • INCOMPATIBILITĂȚI – Un angajat al Serviciului Vamal și doi consilieri din cadrul Consiliului s. Fundurii Vechi din raionul Glodeni și com. Chioselia din raionul Cantemir.

III. Suplimentar, au fost întocmite alte 2 procese verbale cu privire la contravenție pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către un inspector din cadrul Serviciului Vamal și de un subiect din cadrul APL Rotunda din raionul Edineț.

IV. Prin sistemul ”e-Integritate” au fost distribuite spre examinare 80 de sesizări.

V. Au fost eliberate 12 Certificate de integritate.

VI. Reprezentanții ANI au răspuns la 87 apeluri telefonice, dintre care 14 au fost înregistrate la Linia instituțională de informare.

Articole similare