Publică un anunț
piatasud.md

Un sistem de irigare din raionul Cantemir va fi reabilitat cu ajutorul statului

Un sistem de irigare din raionul Cantemir va fi reabilitat cu ajutorul statului

Sistemul Central de Irigare „Gotești” din raionul Cantemir, care nu este funcțional, va fi reabilitat din resurse proprii, cu susţinerea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA), transmite MOLDPRES.

Vicepremierul Vladimir Bolea, şeful MAIA, a efectuat la finele săptămânii o vizită la staţia din Cantemir, pentru a analiza starea tehnică a sistemului și acțiunile ce pot fi întreprinse de autorități în comun cu agenții economici, pentru a-l reabilita.

Membrii Asociației Utilizatorilor de Apă pentru Irigații „Gotești” au declarat că sunt dispuși să contribuie cu resursele proprii pentru a restabili și moderniza sistemul.

La rândul său, Vladimir Bolea a menționat că pentru minister este o prioritate eficientizarea utilizării sistemelor de irigare centralizate și accentul este pus pe sporirea accesului tuturor producătorilor agricoli la surse de apă pentru irigare.

Sistemul de irigare „Goteşti” a fost construit în perioada sovietică. Acesta are o capacitate de irigare pentru peste două mii de hectare.

Articole similare