Publică un anunț
piatasud.md

Un șofer de TIR documentat de Polițiștii de Frontieră din Giurgiulești pentru deținerea unui permis de conducere falsificat

Un șofer de TIR documentat de Polițiștii de Frontieră din Giurgiulești pentru deținerea unui permis de conducere falsificat

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud efectuează cercetări pe numele unui șofer de camion care avea în posesie un permis de conducere contrafăcut. Din declarații, acesta și-ar fi perfectat actul contra sumei de 500 de dolari, în scopul facilitării angajării la muncă în statele europene. 

Incidentul a fost înregistrat astăzi, 7 aprilie curent, în jurul orei 01:10, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Reni, pe sensul de intrare în țară.

Bărbatul de 36 de ani, originar din regiunea Odessa,  s-a prezentat la controlul de frontieră în calitate de șofer de rezervă al unui camion. Pe teritoriul Republicii Moldova era doar în tranzit, având ca destinație România. 

Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control amănunțit mijlocul de transport și conducătorii auto.

În timpul verificării documentelor, la cel de-al doilea șofer s-a depistat permisul de conducere falsificat. Actul era emis din numele autorităților competente ale Ucrainei, cu datele de identitate ale posesorului. 

Audiat, persoana a mărturisit că deținea permis de conducere categoria ”B”, însă pentru a se angaja în Europa la un loc de muncă bine plătit  și-ar fi cumpărat alt permis în care să fie mai multe categorii de conducere. Ar fi achitat 500 de dolari pentru perfectarea actului cu pricina.

Conform procedurilor legale, documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Cercetările continuă pe caz.

Articole similare