Publică un anunț
piatasud.md

Un șofer depistat la vama Oancea cu 2600 de țigări. A fost sancționat cu 10 000 RONI

Un șofer depistat la vama Oancea cu 2600 de țigări. A fost sancționat cu 10 000 RONI
© sursa: Poliția de Frontieră România

Polițiștii de frontieră din România, punctul de trecere Oancea, împreună cu lucrători vamali, au descoperit și confiscat 2.600 de țigări de la un șofer care le transporta pentru consum propriu.

Incidentul a avut loc pe data de 3 iulie 2024, în jurul orei 16.30, când un cetățean român cu dublă cetățenie moldovenească, în vârstă de 45 de ani, a intrat în țară la volanul unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și asupra bagajelor persoanelor, de către echipa comună de control,  formată din polițist de frontieră și lucrător vamal, ocazie cu care, au fost descoperite, în interiorul bagajelor personale ale șoferului, 2.600 ţigarete, diferite mărci, cu timbru de acciză din Republica Moldova. Persoana a declarat că bunurile îi aparțin și erau destinate consumului propriu, pentru perioada șederii în străinătate.

sursa: Poliția de Frontieră România

Conform prevederilor legale, persoana a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei românești, iar țigările, în valoare totală de aproximativ 1.300 de lei românești, au fost ridicate în vederea confiscării.

Articole similare