Publică un anunț
piatasud.md

Un șofer din Cahul și-a reutilat ilegal microbuzul dar și a oferit 1000 lei mită pentru certificatul de înmatriculare falsificat

Un șofer din Cahul și-a reutilat ilegal microbuzul dar și a oferit 1000 lei mită pentru certificatul de înmatriculare falsificat

Și-a reutilat ilegal microbuzul, prin suplimentarea numărului de locuri, și ar fi oferit o mie de lei pentru perfectarea unui nou certificat de înmatriculare falsificat. Sunt ilegalitățile la care a apelat un șofer moldovean, transportator de mărfuri și colete în traficul internațional.

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Costești au identificat cetățeanul în fluxul de călători la ziua de ieri, 15 februarie, pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Acesta a fost legitimat ca locuitor al orașului Cahul, în vârstă de 24 de ani.

În jurul orei 20:30, în timpul efectuării controlului adițional asupra unui microbuz de marcă Mercedes, cât și asupra conducătorului acestuia, au fost prezentate două certificate de înmatriculare pentru mijlocul de transport. Ambele aveau însemnele autorităților din Republica Moldova. Însă, la cercetarea amănunțită a documentelor cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au constatat că certificatul, în care erau indicate nouă locuri, este falsificat. Fiind deconspirat, tânărul cahulean a recunoscut că și-a procurat certificatul de la un conațional, care i-a fost pasager în una din deplasările sale în Polonia. Pentru serviciile acestuia ar fi oferit o mie de lei moldovenești și a intrat în posesie acum jumătate de an.

În contextul celor stabilite, polițiștii de frontieră au întocmit proces-verbal de audiere a persoanei și de constatare a infracțiunii de fals în acte oficiale. Totodată, tânărul a fost sancționat contravențional și pentru efectuarea modificărilor tehnice fără permisiunea de rigoare.

De menționat că pe parcursul ultimelor două săptămâni, în punctul de trecere a frontierei Costești-Stânca al Direcției regionale NORD au fost depistate și ridicate nouă documente cu semne rezonabile de falsificare. 

Articole similare