Publică un anunț
piatasud.md

Un tânăr din Cahul riscă pușcărie pentru că a furat telefoanele de la doi minori

Un tânăr din Cahul riscă pușcărie pentru că a furat telefoanele de la doi minori

Un tânăr în vârstă de 19 ani originar din Cahul a fost reținut în Capitală pentru comiterea a două jafuri stradale.Individul a deposedat în mod deschis doi minori de telefoanele mobile.

Primul caz a avut loc pe data de 16 noiembrie, polițiștii fiind alertați de către părinții unui minor de 9 ani, comunicând că în timp ce copilul se juca în curtea blocului, acesta a fost deposedat de telefonul mobil, transmite știri.md

Al doilea caz a avut loc pe data de 18 noiembrie. Acesta în mod deschis a sustras de la o minoră în vârstă de 10 ani telefonul mobil în sumă de 5.000 de lei.

Urmare a măsurilor întreprinse de ofițerii de investigație, tânărul a fost localizat și reținut, fiind escortat la inspectorat pentru audieri. 

În cadrul acțiunilor procesual penale tânărul și-a recunoscut vinovăția comunicând că un telefon mobil a reușit să-l vândă obținând un profit în sumă de 600 de lei. Este de menționat că tânărul nu este la prima abatere anterior fiind cercetat penal pentru infracțiuni similare. Totodată polițiștii au stabilit că acesta se afla în căutare de către IP Cahul, pentru furt.

Tânărul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile și este cercetat penal pentru jaf, infracțiune care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu închisoare de la 5 la 7 ani.

Articole similare