Publică un anunț
piatasud.md

Un ucrainean intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova

Un ucrainean intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova

Restricțiile de circulație în perioada de pandemie, lipsa actelor de călătorie, dar și în speranța găsirii unui loc de muncă bine plătit – s-a justificat un cetățean ucrainean, cercetat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Bărbatul a fost reținut de polițiștii de frontieră în regiunea localității Giurgiulești, în timp ce inspecta teritoriul pentru a identifica o cale de ieșire din Republica Moldova spre România.

La sfârșitul săptămânii trecute, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești-1 a fost informată de paznicul unui obiect din regiune despre prezența unui bărbat care prezenta un comportament suspicios.

Acesta a fost monitorizat din momentul deplasării dinspre linia de frontieră cu Ucraina spre punctul de intersecție a celor trei state. Operativ, polițiștii de frontieră au intervenit și persoana a fost reținută.

La fața locului bărbatul nu s-a putut legitima, neavând niciun document asupra sa. Pentru continuarea cercetărilor, acesta a fost escortat la sediul Sectorului.

Verificările ulterioare a stabilit că bărbatul de 37 de ani este cetățean al Ucrainei, cu domiciliul în orașul Vinița.

La audieri, cetățeanul a recunoscut că a traversat clandestin hotarul moldo-ucrainean și intenționa să ajungă în mod fraudulos în România. Și-a justificat gestul prin faptul că nu deține acte de călătorie și este în căutare de un loc de muncă.

În prezent persoana este reținută în izolatorul Inspectoratului de Poliție Cahul pâna la elucidarea circumstanțelor și înțelegii moldo-ucrainene privind readmisia acesteia. Cazul este cercetat în continuare de către ofițerii de urmărire penală ai Direcției regionale SUD.

Articole similare