Publică un anunț
piatasud.md

Unde merge copilul tău după școală? Ce activități extrașcolare pot fi baza viitoarei profesii

Unde merge copilul tău după școală? Ce activități extrașcolare pot fi baza viitoarei profesii

În ultimii ani, trei din cinci copii frecventează cursurile extrașcolare, iar o tendință tot mai frecventă este să înscrii copilul la cursuri din domeniul tehnologic. În mediu, unul din cinci părinți alege cursurile de programare, robotică sau design grafic pentru copilul său, pentru că aceste domenii, deja, sunt cele mai de top și bine plătite profesii din lume și devin tot mai solicitate în Moldova. 

La Tekwill Academy Kids credem că activitățile extrașcolare pot fi un fundament pentru profesia copilului tău și sunt cea mai sigură investiție în viitorul său! 

Tekwill Academy Kids este un centru extrașcolar educațional, pentru copii și adolescenți, specializat în domeniul tehnologiilor informaționale. 

Timp de 5 ani, datorită mentorilor noștri, aproape 10000 de copii au absolvit, cel puțin, unul dintre programele noastre și au explorat cele mai importane direcții din domeniului Tehnologiilor Informaționale la Chișinău și la Cahul.

În septembrie 2022 am lansat a doua ediție a cursurilor pentru copii din cadrul proiectului StartUp City Cahul. Activitățile au loc, în fiecare weekend, la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, str. Piața Independenței 1, etajul doi. 

Cursurile sunt gândite în conformitate cu psihologia vârstei și pun accent pe dezvoltarea abilităților necesare la diferite etape ale vieții, spre exemplu pentru preșcolari e o activitate benefică înainte de a merge în clasa întâi:

  • Se obișnuiește să stea concentrat 45 de min;
  • Învață despre forme și culori într-o formă interactivă și distractivă;
  • Descoperă procesele și fenomenele din jur, învață științele naturii;
  • Pune în aplicare calcule matematice simple.

Multor le pare că robotica presupune un set de piese care este asamblat de copii – adevărat, dar lucrurile sunt cu mult mai interesante. Cursul de robotica înseamnă asamblare, programare și foarte multă creativitate. E nevoie să găsești soluții creative, fie de asamblare, fie de programare, prin care robotul tău să realizeze sarcinile exact ca-n filme, cu maximă precizie. Copii învață și dezvoltă:

  • motorica fină
  • elemente și noțiuni din fizica: forța, echilibru, viteză, etc.
  • formule de calcul 
  • senzori de culoare, distanță, mișcare 

Toate de la o vârstă fragedă, iar când ajung în clasa a VI-a le este mult mai ușor să asimileze științele exacte.

Orice companie, proiect sau produs are un website fără care nu ne imaginăm vânzarea acestuia. La fel și aplicațiile mobile, au devenit un element prezent în telefonul fiecăruia, ne ajută să aflăm prognoza meteo, să cumpărăm bilete la concert sau să comandăm taxi. La cursurile de programare învățăm copii sa creeze site-uri web, aplicații mobile și să facă primii pași în programare, chiar și pe cei cu zero experiență. Așa ajutăm copiii să-și descopere pasiunea și să se aleagă cu bazele unei dintre cele mai bine plătite profesii.   

Acum 10 ani, era din domeniul fantasticului să ai un aspirator robot sau lumina să reacționeze la senzori de mișcare. La cursul de electronică învățăm copiii cum să creeze și să programeze așa obiecte inteligente și să înțeleagă mai bine lumea tehnologiilor. 

Pentru copiii cu o doză mai mare de creativitate, sunt disponibile cursurile de design grafic. Talentul poate deveni o profesie, chiar din adolescență, dacă știi cum să creezi imagini și ilustrații pentru companii. Fiecare afacere are nevoie de logo, cărți de vizită, postere, etichete și multe altele. La cursuri, copiii vor descoperi și vor folosi programele pe care utilizează specialiștii din domeniu și vor descoperi instrumentele acestei profesii.

Dacă ești de acord că orientarea în carieră trebuie începută de la o vârstă fragedă, înscrie copilul tău la cursurile noastre pe https://cahul.tak.md 

Cursurile sunt realizate în cadrul proiectului EU4Moldova, implementat de ATIC cu asistența financiară a UE și în parteneriat cu Ambasada Suediei.  Datorită susținerii partenerilor a fost posibilă  acoperirea a 60% din costul cursului. 

Startup City Cahul, proiect implementat de ATIC cu asistența financiară a UE și în parteneriat cu Ambasada Suediei, sprijină, în special, dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul, ocuparea forței de muncă în întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei și oferă oportunități de studiu copiilor, tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM).

Acest material a fost produs cu suportul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acesteia/acestuia reprezintă responsabilitatea exclusivă a proiectului “EU4Moldova: Startup City Cahul”, finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reflectă în mod neapărat viziunea Uniunii Europene.

Articole similare