Publică un anunț
piatasud.md

Ungaria, măsuri care vizează România și Republica Moldova

Ungaria, măsuri care vizează România și Republica Moldova

Ungaria a decis instituirea unor noi restricții în ceea ce privește intrarea pe teritoriul său. Astfel, persoanele care vin din statele unde există multe cazuri sau focare noi de coronavirus trebuie să intre în carantină, pe care o vor putea părăsi abia după două teste consecutive negative de COVID-19. Măsura afectează și România și Republica Moldova.

Autoritățile de la Budapesta au clasificat statele în funcție de gravitatea situație pandemice în trei categorii – roșie, galbenă și verde. În lista galbenă se regăsesc Bulgaria, Portugalia, România, Suedia, Regatul Unit, Norvegia, Rusia, Serbia, Japonia, China și Statele Unite. Categoria roșie vizează Albania, Bosnia și Herțegovina, Belarus, Kosovo, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru și Ucraina, statele din Asia, Africa și America de Sud.

Conform noilor reguli care urmează să intre în vigoare de miercuri, 15 iulie, cetăţenii unguri care revin din ţări de risc crescut, considerate aparţinând zonelor „galbenă” şi „roşie”, vor fi obligaţi să se supună unor controale medicale la graniţă din cont propriu, şi să intre în carantină.

Aceleași norme se aplică şi în cazul străinilor care vin din state „galbene”, în timp ce intrarea cetăţenilor străini venind din state „roşii” va fi complet interzisă.

În același context, autoritățile maghiare precizează că restricțiile nu se aplică în cazul persoanelor aflate în tranzit, nici transporturilor de marfă, ne relatează infoprut.ro .

În Ungaria au fost înregistrate luni treisprezece noi cazuri de infecţie, astfel, numărul persoanelor care au contractat noul coronavirus în această țară a ajuns la 4247. Nu există noi decese, a anunțat Budapesta.

Articole similare