Publică un anunț
piatasud.md

Uniunea Europeană alocă 200 mii euro pentru dezvoltarea tehnologiilor moderne în managementul resurselor naturale din lunca Prutului de Jos

Uniunea Europeană alocă 200 mii euro pentru dezvoltarea tehnologiilor moderne în managementul resurselor naturale din lunca Prutului de Jos
© sursa foto: visit.md

Acesta este unicul proiect din regiunea Cahul care va fi implementat cu suportul Uniunii Europene, astăzi fiind anunțate rezultatele rundei de finanțare anunțate în luna februarie în cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni-cheie”.

În total au fost finanțate trei proiecte de dezvoltare a infrastructurii comunitare de utilități și de prestare a serviciilor publice locale pentru stimularea dezvoltării economice în regiunile Cahul şi Ungheni. 

Valoarea fiecăruia este de 200 mii euro, din regiunea Ungheni fiind finanțate 2 proiecte. 

Potrivit deciziei comisiei de evaluare, în regiunea Cahul proiectul de dezvoltare a tehnologiilor  moderne  în  managementul  resurselor naturale din lunca Prutului de Jos, Văleni a fost desemnat câștigător.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 mln. EURO, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Articole similare