Publică un anunț
piatasud.md

Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia oferă 7,8 milioane lei pentru digitalizarea afacerilor din regiunea Cahul

Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia oferă 7,8 milioane lei pentru digitalizarea afacerilor din regiunea Cahul

Fundația Startup Moldova lansează Concursul de propuneri de proiecte în cadrul Programului Digital Impact 2022-2023, axat pe regiunea Cahul.

Scopul programului este de a accelera transformarea digitală în sectoarele public și privat prin asistență și finanțare directă pentru testarea și extinderea produselor, serviciilor sau soluțiilor inovatoare în regiune.

Programul este finanțat de Uniunea Europeană prin Suedia și implementat de ATIC prin proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul. Valoarea totală a acestuia este de 7,8 milioane lei.

În funcție de calitatea propunerilor de proiect, a bugetului solicitanților și a relevanței pentru regiunea Cahul, vor fi acordate granturi de până la 780 mii lei – sumă nerambursabilă. Un grant poate constitui maximum optzeci la sută (80%) din bugetul total al proiectului propus de solicitant. Cofinanțarea de minimum 20% din bugetul total al proiectului urmează să fie asigurată de către solicitant.

Programul va sprijini soluții în următoarele domenii:

  • Turism: site-uri sau programe care vizează turiștii și care urmăresc creșterea vizibilității regiunii Cahul din punct de vedere turistic.
  • Agricultură: soluții digitale cu impact asupra sectorului agricol și cu potențial de creștere. Sub-sectoare: vitivinicol, agricultura tradițională etc.
  • Logistică: digitalizarea serviciilor logistice, poziționarea regiunii Cahul ca Hub Logistic Sudic.
  • Guvernare: digitalizarea serviciilor comunitare.
  • Comerț: soluții pentru a oferi incluziune financiară, pentru a stimula comerțul electronic în regiune.
  • Sunt aplicabile și alte domenii, cu dovezi solide ale impactului soluției/provocării abordate (de ex. alfabetizare digitală și financiară).

Solicitanți eligibili pentru participare la Concurs sunt entitățile private, care-și desfășoară activitatea antreprenorială în regiunea Cahul (raioanele Cahul, Leova, Taraclia, Cantemir) sau grupuri de co-solicitanți, care pot include instituții publice, organizații, asociații sau alte entități juridice.

“Programul Digital Impact, axat pe regiunea Cahul, susține în primul rând digitalizarea afacerilor. Prin implementarea cu succes a proiectelor, vor avea de câștigat nu doar companiile beneficiare, ci și toți cetățenii din zona de Sud a țării. Mizăm pe soluții digitale ce răspund nevoilor consumatorului, ce reduc decalajul digital între utilizatorii finali, ce contribuie la egalitatea de șanse și la incluziunea socială a femeilor și a altor grupuri marginalizate. Vom sprijini sectoarele de afaceri și IMM-urile contribuie la dezvoltarea durabilă a regiunii și a întregii țări.” a declarat Corina Andronic, Director EU4Moldova: Startup City Cahul, cu referire la Program.

Pentru informație completă despre Program, dar și pentru a descărca Ghidul de aplicare la Concurs, accesați: https://startupmoldova.digital/digital-impact/ 

Doritorii de a se înscrie la concurs, trebuie să depună dosarele cu Notele conceptuale și declarațiile de onoare până pe 30 noiembrie 2022, prin expediere pe email: community@startupmoldova.digital

*Dosarele depuse după expirarea termenul stabilit nu vor fi acceptate  pentru evaluare.

Digital Impact este un program realizat de Startup Moldova ca parte/ activitate a proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul, finanțat de Uniunea Europeană  în parteneriat cu Suedia și implementat de ATIC.

P.

Articole similare