Publică un anunț
piatasud.md

Uniunea Europeană lansează campania de comunicare „Descoperă Echipa Europa” în Republica Moldova

Uniunea Europeană lansează campania de comunicare „Descoperă Echipa Europa” în Republica Moldova

Pentru a informa și a sensibiliza publicul cu privire la sprijinul oferit de Echipa Europa, implicit în ajunul Summitului Parteneriatului Estic, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova lansează campania de comunicare „Descoperă Echipa Europa”. Campania va reflecta asistența oferită de către UE, statele sale membre și instituțiile financiare pentru cetățenii Republicii Moldova. Aceasta va prezenta istoriile de succes despre programele, proiectele și inițiativele locale implementate cu sprijinul UE, dar și suportul bilateral oferit de statele membre ale UE. De asemenea, cetățenii vor avea posibilitatea să cunoască mai multe detalii despre Statele Membre ale UE și ambasadorii acestora, ca și parte a Echipei Europa.

Jānis MAŽEIKS, Ambasadorul UE în Republica Moldova: Lansăm campania Descoperă Echipa Europa” pentru a oferi posibilitate oamenilor să cunoască mai bine ce este inițiativa Echipa Europacum lucrează aceasta și ce face pentru beneficiul cetățenilor Republicii Moldova. Vă invităm să cunoașteți mai bine statele membre ale UE și ambasadorii acestora, și să aflați mai multe despre obiectivele inițiativei Echipa Europa, care sprijină țările partenere. Echipa Europa a mobilizat resursele sale pentru a oferi un sprijin rapid și de impact cetățenilor Republicii Moldova. În ultimii doi ani, UE și statele sale membre a rămas aproape de cetățenii acestei țări. Cu sprijinul oferit de Echipa Europa, Republica Moldova are instrumentele necesare pentru a-și consolida rezistența în această perioadă dificilă, precum și pentru a depăși consecințele pe termen lung”.

Uniunea Europeană și statele sale membre, în calitate de Echipa Europa au oferit sprijin și asistență cetățenilor din Republica Moldova în perioada pandemiei de COVID-19, inclusiv suport pe termen lung pentru redresarea economică a țării.

Inițiativa Echipa Europa s-a născut din condițiile extraordinare create în 2020 de pandemia COVID- 19 ca răspuns european unit la nevoile majore apărute în țările partenere. Echipa Europa combină resursele colective de dezvoltare ale UE, ale statelor membre, inclusiv ale instituțiilor sale financiare și ale agențiilor de implementare: Banca Europeană de Investiții (BEI) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Uniunea Europeană și statele sale membre, în calitate de Echipa Europa, continuă să rămână aproape de cetățenii Republicii Moldova, oferind sprijin dedicat pentru aproape toate sectoarele.

Articole similare