Uniunea Europeană lansează mâine un nou program de susținere a municipiului Cahul
Uniunea Europeană investește circa 23 milioane de euro pentru a sprijini o creștere economică durabilă și incluzivă în municipiul Cahul și Ungheni și localitățile învecinate, în scopul îmbunătățirii substanțiale acondițiilor de trai ale cetățenilor.
Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” reprezintă o inițiativă pilot cu durata de 5 ani, implementată de PNUD și UNICEF, cu îndrumare strategică din partea Delegației Uniunii Europene și în strânsă colaborare cu autoritățile publice locale, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, precum și cu alte părți interesate și parteneri de dezvoltare deschiși să se implice în cadrul acestei inițiative.
Lansarea programului va avea loc mâine, 17 ianuarie, cu începere de la ora 16:00, în incinta Palatului Culturii „N. Botgros” din Cahul. La lansarea programului vor participa ES, domnul Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova; Ambasadorii Germaniei și a Suediei în Republica Moldova, domnul Ion Perju, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, reprezentanții PNUD, UNICEF și UN Woomen.
După prezentarea programului și semnarea Memorandumului de Înțelegere, va avea loc un concert susținut de Olea Tira și Ansamblul Plăieșii.
Intrarea la eveniment este liberă.
Programul„EU4Moldova: Regiuni-cheie” va susține municipiul Cahul si Ungheni, și este deschis spre implicarea localităților învecinate care sunt gata să se alăture UE în procesul de dezvoltare economică durabilă și inteligentă. Astfel, regiunile vor deveni mai atractive pentru investitori și antreprenori și vor fi createnoi oportunități de angajare pentru locuitorii din aceste zone.
De asemenea, programul va dezvolta servicii publice SMART și va aborda problema schimbărilor climatice prin valorificarea potențialului inovator și oportunităților de dezvoltare economică ecologică, precum și prin susținerea și abilitarea cetățenilor.
Programul Uniunii Europene„EU4Moldova: Regiuni-cheie” se desfășoară în perioada 2019-2025, fiind implementat de PNUD și UNICEF, cu îndrumarea strategică a Delegației Uniunii Europene. Uniunea Europeană investește 22,8 milioane de euro din bugetul total al programului de 23.300.000 euro.