Publică un anunț
piatasud.md

Utilaje de 350 mii lei au fost donate laboratorului pentru testare COVID-19 din Cahul de Biserica Română

Utilaje de 350 mii lei au fost donate laboratorului pentru testare COVID-19 din Cahul de Biserica Română

Două HOTE de securitate biologica clasa II, patru dozatoare automate precum și 200 de măști chirurgicale pentru personalul medical au fost donate de Episcopia Basarabiei de Sud pentru laboratorul de procesare a testelor la COVID-19.

Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud împreună cu preoții din Protopopiat au săvârșit rugăciuni pentru sănătatea personalului medical din Cahul, binecuvântând lucrătorii medicali de la Centrul de Sănătate Publică Cahul ANSP și sfințind Laboratorul.

Cu această ocazie, Preasfinția sa a mulțumit lui Dumnezeu pentru că a ajutat ca să se completeze cu aceste echipamente laboratorul din Cahul, precum și tuturor binefăcătorilor Episcopiei care au sprijinit financiar dar și cu echipamente Episcopia în această perioadă.

Un gând aparte de recunoștință a adresat Dlui George Becali, care și-a arătat și de data aceasta generozitatea și a răspuns cu promptitudine la solicitarea și dorința Preasfințitului Părinte Veniamin de a veni în sprijinul spitalelor raionale din Episcopie, a instituțiilor și a personalului aflat în lupta împotriva pandemiei Covid 19.

„M-am bucurat că acest proiect s-a încheiat în ziua pomenirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință și ocrotitorul Moldovei. Viața lui ne aduce amine că pentru Dumnezeu nimic nu este cu neputință, iar sfinții sunt ocrotitorii noștri, pentru aceasta să-L chemăm pe Dumnezeu în viața noastră” a specificat Episcopul Veniamin.

De asemenea, Dl Primar Nicolae Dandiș a mulțumit Episcopiei și Patriarhiei Române pentru sprijinul acordat și pentru solidaritatea cu instituțiile aflate în combaterea pandemiei. Un gând de recunoștință pentru gestul Episcopiei au adresat conducerea laboratorului, care a mulțumit Episcopului Veniamin exprimându-și încredințarea că Dumnezeu ne va ajuta să depășim această perioadă și ne va face mai buni.

Vedeți mai jos un reportaj video de la eveniment:

Precizăm că la data de 5 mai, Ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu a anunțat că a fost activat laboratorul a ANSP Cahul pentru procesarea testelor la COVID-19

Articole similare