Publică un anunț
piatasud.md

Va fi construită o mănăstire în memoria eroilor români înhumaţi la Tiganca

Va fi construită o mănăstire în memoria eroilor români înhumaţi la Tiganca

TVR Moldova şi Radio România Chişinău, în parteneriat cu Asociatia de Dezvoltare pentru România, Asociaţia Tighina, Asociaţia Europeană de Strategii Politice “Nicolae Costin“, lansează campania de strângere de fonduri pentru ridicarea Mănăstirii Eroilor Români de la Ţiganca.

„După decenii de tăcere, pământul a scos la iveală oasele înălbite, într-un ultim gest de chemare la memorie: cine nu-şi cinsteşte eroii, n-are viitor! După mai multe demersuri, Statul Român a amenajat aici un cimitir ostăşesc, cu 1200 de cruci ridicate în onoarea ostaşilor şi ofiţerilor români. Locul este străjuit de bisericuţa mănăstirii aflate în construcţie: loc de închinăciune pe drumul onoarei, prima mănăstire din cadrul Episcopiei Basarabiei de Sud/ Republica Moldova/ Patriarhia Română, închinată eroilor care s-au jertfit pentru libertatea şi demnitatea noastră. În memoria celor căzuţi pentru Patrie, aducându-le cinstirea binecuvenită, (TVR Moldova Radio România Chişinău, în parteneriat cu Asociatia de Dezvoltare pentru România, Asociaţia Tighina, Asociaţia Europeană de Strategii Politice “Nicolae Costin“ ) lansează campania de strângere de fonduri pentru ridicarea Mănăstirii Eroilor Români de la Ţiganca” transmite TVR Moldova.

Lupta de la Ţiganca, din iulie 1941, este considerată de istorici cea mai sângeroasă bătălie purtată de români pentru reîntregirea graniţelor ţării. Pierderile armatei române s-au ridicat la 4.271 de morţi, 12.326 de răniţi şi 6.168 de dispăruţi.

Mănăstirea Eroilor Români din Ţiganca, Republica Moldova, va avea hramul „Înălţarea Domnului”.

Beneficiar Manastirea Eroilor Romani cu hramul „Inaltarea Domnului”
cod fiscal 1016620006909
BC Moldova Agroindbank S.A., sucursala Cantemir
cod AGRNMD2X712

Cont MDL (Cod IBAN) – MD16AG000000022514123505
Cont RON (Cod IBAN) – MD59AG000000022514123507

Articole similare