Publică un anunț
piatasud.md

„Văleni – sat de vacanţă”. Un nou brand se dezvoltă în raionul Cahul

„Văleni – sat de vacanţă”. Un nou brand se dezvoltă în raionul Cahul

Satul Văleni din raionul Cahul poate deveni o destinaţie turistică locală şi internaţională, mai ales după ce s-au deschis patru case rurale noi: „La Savetuca”, „La Boieru”, „Popasul La taifas” și „Bujorii de acasă”, transmite MOLDPRES.

Tot aici, activează şi un târg unde se găsesc pește, legume și fructe, produse artizanale, specialităţi locale, mai ales pentru cei care apreciază produsele naturale de grădină și crescute de oamenii satului.

„Turiștii vin la Văleni pentru a descoperi priveliștea Prutului de Jos. Cu o suprafață totală de peste 14,7 mii de hectare, rezervația cuprinde nouă localități din raionul Cahul, inclusiv 824 de hectare de pădure. Aici viețuiesc nu mai puțin de 200 de specii de păsări, 40 de specii de mamifere și cresc peste 300 de tipuri de plante, multe dintre acestea fiind incluse în Cartea Roșie a Moldovei. Lunca Prutului este poarta de intrare în Rezervația Deltei Dunării, fiind la intersecția a trei coridoare majore de migrație a păsărilor. Iar din 2018, Rezervaţia Biosferei „Prutul de Jos” este inclusă în rețeaua mondială a Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură”, indică un comunicat al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

„Văleni – sat de vacanță” este brandul spre care tinde comunitatea, aceasta fiind motorul său de dezvoltare economică locală. Guvernul Elveției și PNUD Moldova, în cadrul proiectului ”Migrație și dezvoltare locală”, susține localitatea în calea sa de dezvoltare.

Articole similare