Publică un anunț
piatasud.md

Valeriu Musteață: Având patrupezi acasă, suntem responsabili și pentru urmașii acestora

Valeriu Musteață: Având patrupezi acasă, suntem responsabili și pentru urmașii acestora

Declarațiile aparțin Consilierului municipal Valeriu Mustață, președintele comisiei urbanism, fiind enunțate în cadrul emisiunii inDIRECT a ziuadeazi.md.

În cadrul discuțiilor, domnul Musteață a abordat problema câinilor comunitari, aceasta fiind una dintre problemele istorice ale municipiului Cahul

„Fiind la început de mandat nu am multă experiență, dar tindem ca ședințele să fie cât mai productive pentru ca cetățenii să simtă acest lucru. Mulți locuitori ai orașului Cahul se plâng pe faptul că, viața lor și celor apropiați este sub pericol din cauza câinilor fără adăpost care bântuie liber pe străzile orașului. Musteata Valeriu a comentat astfel:”Am scris mai multe petiții,s-a elaborat un regulament de întreținere a câinilor, dar totuși aceasta problemă încă rămâne dureroasă pentru locuitorii municipiului. Noi ca societate civilă ar trebui să înțelegem că de fapt, având un patruped acasă, suntem responsabili și pentru urmașii acestora” ne-a comunicat Valeriu Musteață.

De asemenea, domnul Musteață a specificat că în municipiu activează azilul pentru câinii comunitari, iar cetățeni ar putea apela la serviciile acestuia. 

„Atunci când planificăm să ne schimbăm locul de trai și avem animale de companie, nu-i abandonăm pe drum, dar îi ducem la un azil sau găsim o persoana care o să aibă grijă de el. De asemenea putem contracta un medic veterinar pentru a-l steriliza sau să ne asigurăm că urmașii o să fie sub supravegherea cuiva, a menționat domnul Valeriu” a punctat Consilierul municipal.

În cadrul emisiunii au fost abordate și alte subiecte, tema principală a discuțiilor fiind ședința Consiliului municipal Cahul din 7 februarie. La emisiune a participat și Secretarul comisiei urbanism, Valentin Comanici. 

Emisiunea integral o puteți viziona mai jos:

Articolul  este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare