Publică un anunț
piatasud.md

Valeriu Valachi: Îmi exprim regretul față de acțiunile actualei guvernări care au dus la arestarea președintelui consiliului raional

Președintele fracțiunii PSRM în consiliul raional Cahul, Valeriu Valachi, a făcut mai multe declarații în timpul protestului, care s-a desfășurat astăzi la Cahul, în susținerea colegilor reținuți ieri de CNA. Manifestanții își exprimă nemulțumirea față de arestarea lui Marcel Cenușă, președintele raionului Cahul.

„Îmi exprim regretul față de justiția care se produce în țara noastră, față de acțiunile actualei guvernări care au dus la arestarea președintelui consiliului raional, un coleg de nota 10, care niciodată nu a vârât mâna în caznaua statului. Cu părere de rău ne întoarcem în 2019, când justiția se face selectiv, când oamenii care nu convin guvernării se aleg cu dosare supte din deget. Tot ce se face nu va duce la îmbunătățirea vieții și nu va duce la dezvoltarea țării, toate aceste acțiuni sunt show politic. Libertate lui Marcel Cenușă!”, a declarat Valeriu Valachi.

Președintele raionului Cahul, Marcel Cenușă, împreună cu alți funcționari ai Consiliului raional Cahul și administratori de întreprinderi, au fost reținuți luni, 4 aprilie, fiind acuzați de acte de corupție. Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că este vorba despre un dosar politic, intentat la indicațiile actualei guvernări. Batrîncea a explicat că Marcel Cenușă este hărțuit pentru că și-a permis să critice Guvernarea pentru proasta gestionare a crizei refugiaților.

Potrivit informațiilor preliminare, grupul de funcționari publici și antreprenori ar urma mâine, 6 aprilie, să fie aduși în fața instanței pentru a li se stabili măsura preventivă. Reprezentații PSRM Cahul au declarat că și mâine urmează să aibă loc acțiuni de protest în susținerea colegilor.

Articole similare