Publică un anunț
piatasud.md

Vasile Grigoriță: S-a început anul de învățământ cu pomană. Bine că instituțiile au primit dezinfectant de la USAID si UNICEF //VIDEO

Vasile Grigoriță: S-a început anul de învățământ cu pomană. Bine că instituțiile au primit dezinfectant de la USAID si UNICEF //VIDEO

Contramandarea ședinței Consiliului raional Cahul a stârnit mari nemulțumiri în rândul aleșilor locali care s-au prezentat în sala de ședințe.

Vasile Grigoriță, consilier raional din partea Blocului Electoral ACUM a atras atenția asupra faptului că tergiversarea aprobării unor decizii va avea efecte negative asupra mai multor instituții de învățământ incluse drept beneficiari de fonduri de la bugetul raionului.

„Cred că lucrurile acestea se face intenționat ca sa nu dovedească managerii să facă achiziții. S-a început anul de învățământ cu pomană. Bine că instituțiile au primit detergent și dezinfectant de la USAID si UNICEF. S-au uscat cei trei trandafiri – la gunoi cu dânșii. Acum suntem prizonieri a unor decizii a cuiva și se face jocul prin colegii dumneavoastră. Avem informații concrete prin care li s-a interzis să vina la ședință. Este bănuială că instituțiile statului folosesc în scopuri politice pârghiile administrative. Avem mărturiile doamnei Belobrova când Gaisan (Nicolae Gaisan, Șef Secție Centru Sănătate Publică Cahul n.r.) a telefonat-o (să stea în autoizolare n.r.). Ce are Gaisan? Conform protocolului trebuie să sune medicul de familie. Ce se bagă el aici. Când se va schimba guvernarea o să ne interesăm de activitatea acestui domn, multe are…” a declarat Vasile Grigoriță.

Domnul Grigoriță a mai accentuat: „Acum asistăm, când o formațiune politică care era cândva puternică moare și ei folosesc oamenii lor care erau cândva puși în instituțiile statului. Ce facem noi cu oamenii, domn Președinte, oamenii care așteaptă deciziile noastre. Ceea ce este în mapa aceasta (cu deciziile ) sunt oameni nu sunt 7 care…”

Vasile Grigoriță dat de înțeles că toate acțiunile cu autoizolarea ar fi doar un pretext și  a menționat că a primit mai multe mesaje, inclusiv colegii de consiliu au văzut mai mulți consilieri care ar trebui să stea în autoizolare prin oraș.

La astfel de declarații Președintele raionului Cahul, Marcel Cenușa a declarat: „Nu aveți decât să faceți un demers la Centrul de Sănătate Publică, să verificați testele, să vedeți cu cine au fost în contact și care sunt procedurile și protocolul.  Depuneți o plângere că dumnealor încalcă regimul de autoizolare și să fie trași la răspundere. Eu nu pot răspunde pentru ei.  

Precizăm că ședința Consiliului raional Cahul planificată pentru azi, 2 septembrie nu a avut  loc din lipsă de cvorum. Mai mulți aleși locali sunt în autoizolare la domiciliu, după ce un vicepreședinte al raionului a fost diagnosticat cu COVID-19.

Articole similare