Publică un anunț
piatasud.md

Vasile Vanțevici: Pe 21 iunie va avea loc examinarea demersul procurorului privind suspendarea din funcție a șefului construcții CR Cahul

Vasile Vanțevici: Pe 21 iunie va avea loc examinarea  demersul procurorului privind suspendarea din funcție a șefului construcții CR Cahul

Vasile Vanțevici, consilier independent în Consiliul municipal Cahul, pe pagina de Facebook a prezentat evoluția în urma preocupărilor exprimate de cetățeni cu privire la o decizie controversată a Consiliului raional Cahul.

Consilierul se referă la decizia din ședința care a avut loc pe 24 mai, prin care s-a decis ca Pavel Maximenco să revină în funcția de Șef Direcție Construcții și Drumuri a Consiliului raional Cahul.

”Datorită reacțiilor voastre, stimați locuitori ai urbei, la articolul meu din 24 mai, care critica decizia Consiliului raional Cahul de a restabili în funcție un individ suspectat de săvârșirea unor infracțiuni în exercitarea funcției sale, se întâmplă lucruri importante. Nu voi divulga numele persoanei pentru a nu influența în niciun fel decizia instanței de judecată. Articolul meu a atras atenția asupra unei situații controversate și a generat o opinie publică puternică. Reacțiile voastre au fost numeroase și vocale, demonstrând că vocea comunității poate aduce schimbări reale”, scrie Vanțevici pe pagina de Facebook.

Pe 21 iunie 2024, Judecătoria Cahul va examina demersul procurorului privind suspendarea din funcție a persoanei în cauză.

”Este un pas important spre transparență și justiție, arătând că implicarea cetățenilor poate influența deciziile autorităților.Aceasta este o victorie a comunității noastre, o dovadă că opinia voastră contează și poate face diferența. Vă mulțumesc sincer pentru poziția voastră civică și pentru sprijinul arătat prin comentarii și distribuiri. Fiecare gest, fie el mic sau mare, contează enorm”, menționează consilierul Vasile Vanțevici.

Consilierul municipal încurajează cetățenii să continue să fie activi, să distribuie informații și să se implice în viața comunității. El reiterează că vocea fiecăruia contează și că prin unitate se pot obține schimbări concrete și un mediu mai just și mai transparent.

Pe de altă parte consilierul independent municipal, Sergiu Rența a declarat:

”Atât timp cât nu este vreo hotărâre este prezumția nevinovăției, dar totuși trebuie să ținem cont și de legi dacă mai sunt în țara asta. În cadrul ședinței CR am menționat ca să nu fie luate decizii grăbite. Echipa socialiștilor au și oameni buni, care într-adevăr merită să fie într-o funcție cheie. Vedem ce va hotărâ instanța de judecată. Graba strică treaba”, a menționat Sergiu Rența.

Vezi și: Pavel Maximenco revine în funcția de Șef Direcție Construcții și Drumuri a Consiliului raional Cahul

Articole similare