Vasilii Mihailov: În prima zi parcă au intrat în trans – nu știau ce să mai facă, cum să procedeze
Președintele Fracțiunii PSRM din Consiliul orășenesc Cahul se expune privind activitatea administrației orașului la deszăpezirea localității.
Ca și în fiecare an – dezastru. Dacă vorbim de centrul orașului, pe alocuri se mai deszăpezea, dar strada 31 august și A. Mateevici nu au fost deszăpezite. Pe str. A. Mateevici s-a creat așa o impresie că special nu a fost deszăpezită ca să nu permită vânzarea în drum. În prima zi parcă au intrat în trans, nu știau ce să mai facă, cum sa procedeze. Mă gândesc că, în primul rând nu a fost o planificare, chiar daca de la DSE au fost anunțați privind ninsorile ce vin. Pentru serviciile care răspund de salubrizare în oraș, ninsoarea a fost ca o avalanșă.
Am avut și noi întâlniri cu cetățenii indignați de lucrul autorităților la deszăpezirea orașului. Avem înregistrate circa 20 de persoane care au fost la noi numai cu întrebarea aceasta
Așteptam să fie organizată o ședință extraordinară după ninsoare; primarul sau consiliul să vină cu solicitarea de ajutor de la întreprinderile din oraș pentru a implica mai multă tehnica în procesul de deszăpezire, daca dar nu a fost.
Mai avem o problemă cu alte sectoare din oraș. Lipovanca de ex. pare a fi exclusă din componența orașului, un fel de regiune dintr-un oarecare sat dar nu din oraș. Aceleași probleme sunt la Ghidro, Valincea, strada I. Creană etc.
Am citit de doua ori replica Primăriei la un articol din Cahul Expres, în care se spune că au fost pregătite 800 de tone de nisip, 18 tone de sare etc., dar omul trebuie să vadă aceste tone nu unde sunt depozitate dar pe drum. De ex. alte localități au la evidență toată tehnica grea din localitate și încheie contract pe timp de iarna. În caz de calamitate, la un sunet, tehnica se implică, consiliul verifica lucrările efectuate și banii se transferă. Daca noi nu avem tehnică suficienta, nu sunt resurse pentru a o procura, urmează a implica și alte resurse existente în localitate.