Publică un anunț
piatasud.md

Veronica Dragalin: Opt persoane reținute și 3,5 milioane de lei confiscați în ancheta privind finanțarea protestului organizat de Partidul”Șor”

Veronica Dragalin: Opt persoane reținute și 3,5 milioane de lei confiscați în ancheta privind finanțarea protestului organizat de Partidul”Șor”

Opt persoane au fost reținute și circa 3,5 milioane de lei au fost identificate de procurori  în cadrul anchetei ce vizează Partidul Șor, a anunțat procurora-șefă a Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin. Aceasta a oferit  mai  multe detalii despre acțiunile desfășurate de procurori pe parcursul ultimei perioade, precizând că informații despre rezultatele finale vor fi oferite vineri, 21 octombrie, transmite agora.md

„Acțiunile de urmărire penală de CNA  în cauza penală în care sunt investigate pretinsele finanțări ilegale ale P Șor,  grupul  de urmărire penală din cadrul Procuraturii Anticorupție și ofițeri de la CNA, grupul de urmărire penală acționează cu suportul SIS. Judecătorii au autorizat urmărirea vizuală, înregistrări de imagini, primirea și transmiterea sub control a banilor, pe  parcursul mai multor luni au fost  identificate persoane care se ocupau cu distribuirea numerarului unor persoane pe întreg  teritoriul Moldovei”, a declarat Dragalin.

Aceasta afirmă că totodată fost documentată  plata în numerar către persoane care au fost transportate în capitală, pentru a participa la protestele în fața  Președinției și Parlamentului, ancheta a folosit informațiile de la jurnaliștii de investigație, am  lucrat cu colegii de la  IGP, care ne-au ajutat cu informații legate de transport persoanelor la protestele  din capitală.

„Procurorii anticorupție au identificat modalitate de  transmiterea banilor de către grupul criminal organiza  în vederea finanțării P Șor și acoperirea cheltuielilor  de transportate și organizare  la protest,  ieri seară începând  cu ora 23, o echipă  de  trei  procurori de la Procuratura Anticorupție și ofițeri CNA  și SIS, au efectuat urmăriri vizuale pentru a documenta distribuirea banilor de  către persoanele suspectate  de distribuirea de numerar în țară”, a precizat procurora-șefă a Procuraturii Anticorupție.

Ea susține că zeci de procurori și ofițeri de investigație au monitorizat, ieri, membri ai Partidului Șor, iar azi dimineață a fost reținută o persoană, cu bani în geantă, care se deplasa spre nordul țării. 

„Au fost făcute 55 de percheziții astăzi, la care s-au descoperit mai multe pungi cu bani, cu indicarea pe foițe a raioanelor. interceptări telefonice, între persoanele responsabile de primirea și transmiterea banilor pentru participarea la proteste. Au fost realizate filmări ascunse cu transmiterea banilor. A fost documentată și plata persoanelor, transportate la protestele din capitală”, a menționat procurora.

Totodată, Dragalin susține că ancheta a colaborat și cu jurnaliștii de investigație și că va oferi mai multe informații pe parcursul zilei de vineri, 21 octombrie.

Mai jos vedeți investigațiile realizate de Ziarul de Gardă la acest subiect:

Articole similare