Publică un anunț
piatasud.md

Vezi cum a decurs manifestaţia Pro-Guvern la Cahul (Video)

Vezi cum a decurs manifestaţia Pro-Guvern la Cahul (Video)

Circa 300 de persoane au venit în Piaţa horelor din Cahul, pe 12 ianuarie curent, pentru a cere investirea unui guvern proeuropean.

La acţiunea care a durat în jur de o oră, au participat cetăţeni din oraşul şi raionul Cahul, aceştia având posibilitatea, la dorinţă, să vorbească celor adunaţi.  

„Aceasta situaţie nu mai poate fi tolerată. Eu categoric nu sunt de acord cu cei care strigă „jos conducerea!”, „jos bandiţii”. În 2014 noi suntem acei care am votat aceşti oameni şi daţi să privim în oglindă şi să spunem că ceva nu ne ajunge, sau suntem din aceiaşi bandă. Eu consider ca ei trebuie sa fie impuşi să formeze guvernul. Altă soluţie nu este” a declarat Vasile Petrenco, antreprenor din Cahul.

Printre persoanele care au ieşit în Piaţă au fost observaţi şi funcţionari publici, aleşi locali dar şi angajaţi a mai multor întreprinderi.  

Ion Pralea, Primarul satului Andruşul de Sus ne-a comunicat că a venit pentru a solicita: „crearea unui guvern proeuropean, ca să nu mergem în anticipate pentru ca vom avea cheltuieli suplimentare”.

La acţiune au participat şi câţiva profesori dar şi tineri. Printre aceştia a fost şi doamna Ala Gaidar, directorul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Cahul.  

„Daca vom intra în alegeri vom intra intr-o sărăcie extraordinară. Profesorii au toata încrederea în noua guvernare, noi suntem optimişti şi credem că lucrurile se vor schimba” ne-a declarat doamna Gaidar. 

Vedeţi mai jos imagini video de la eveniment.  

Articole similare