Publică un anunț
piatasud.md

Vezi cum salvatorii au intervenit pe timp de ninsoare în raionul Cahul

Vezi cum salvatorii au intervenit pe timp de ninsoare în raionul Cahul

Direcţia situaţii Excepţionale Cahul prezintă acţiunile angajaţilor săi în zilele de 17 şi 18 ianuarie, perioada ninsorilor abundente.

Trei unități tehnice și un efectiv de 15 salvatori, precum și ambulanțele SMURD cu echipajele de paramedici, din cadrul Direcției Situații Excepționale Cahul au intervenit în ajutorul oamenilor blocați în nămeți.

În condițiile viforului salvatorii au tractat peste 20 de automobile care au rămas blocate pe traseu. În cazul în care deblocarea mașinilor nu era posibilă salvatorii au îmbarcat șoferii și pasagerii acestora la bordul autospecialei dotată cu încălzire și i-au transportat în localitățile lor. 

De ajutorul salvatorilor au beneficiat și pasagerii autobusului de rută, Cahul-Huluboaia, care au rămas blocați în seara zilei de 18 ianuarie în apropierea satului Moscovei, raionul Cahul. Circa 15 oameni au fost evacuați și transportați în localitățile lor. 

În total peste 50 de persoane blocate pe traseele din raionul Cahul au fost evacuate înafara zonei de risc. Printre acestea au fost și 2 mame cu copii minori, o fetiță de 3 ani și alta de 13. 

Mai mult, de două ori salvatorii au intervenit în ajutorul ambulanțelor, care au rămas blocate în troiene în timp ce se deplasau să acorde ajutor medical pacienților. În una din situații ambulanța transporta o femeie însărcinată la Maternitate. 

De ajutorul salvatorilor a beneficiat și un angajat de la S.A. „Drumuri”, care efectua lucrări de deszăpezire a traseului Cahul – Taraclia.  În apropiere de satul Lopățica raionul Cahul, tractorul cu lamă de model T-150 a derapat  de pe marginea carosabilului. 

Salvatorii au ajutat la tractarea unității de transport care ulterior a continuat lucrările de deszăpezire a traseului. 

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale monitorizează cu strictețe procesul lichidării consecințelor ciclonului, și este pregătit pentru a interveni în toate situațiile pentru a acorda ajutor oamenilor care solicită ajutor la numărul salvatorilor și pompierilor 901.

Articole similare