Publică un anunț
piatasud.md

Vicepreședintele raionului Cahul, recunoscut bănuit în dosarul licitațiilor trucate

Vicepreședintele raionului Cahul, recunoscut bănuit în dosarul licitațiilor trucate

Vicepreședintele raionului Cahul, Ruslan Nedov, a fost recunoscut bănuit în dosarul licitațiilor trucate, în urma cărora bugetul local a fost prejudiciat cu un milion de lei.

Acesta  este cercetat penal pentru abuz în serviciu comis în interesul unei întreprinderi care ar fi câștigat una din licitații prin eludarea legislației, transmite IPN

Bănuitul este urmărit penal în stare de libertate, precizează Centrul Național Anticorupție.

Acum câteva săptămâni, nouă persoane din Cahul au fost reținute în cadrul mai multor cauze de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu. Printre cei reținuți s-au numărat președintele raionului Cahul, primarul comunei Moscovei, șeful și un angajat al direcției Construcții din cadrul Consiliului raional, un specialist al direcției Achiziții publice, dar și patru reprezentanți ai unor agenți economici. Aceștia sunt învinuiți că ar fi prejudiciat bugetul raional cu peste un milion de lei în urma unor achiziții trucate.

Învinuiții ar fi semnat anticipat contracte pentru reparația și întreținerea unor obiecte publice, favorizând agenții economici gestionați din umbră.

Cercetările în aceste cauze sunt în desfășurare și se întreprind acțiuni pentru constatarea tuturor circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate.

Articole similare