Publică un anunț
piatasud.md

VIDEO// Au alergat pentru fiecare copil. Vezi cum a decurs maratonul de la Cahul

Peste 400 de alergători, amatori, profesioniști, dar și copii au participat azi, la EU4Cahul Marathon – „Aleargă pentru fiecare copil”

Cursa pe distanțele de 5 km și 10 km a avut loc  cu ocazia celebrării Zilei Europei în Moldova, în cadrul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de UNDP Moldova și UNICEF Moldova. 

„Prin acest fel vom da un mesaj comunității: Cahul este pentru integrare europeană, Cahul este un partener de încredere al Uniunii Europene și dorește ca prin toată asistența de care beneficiază municipiul Cahul să demonstrăm, și în felul acesta, și recunoștința și dorința noastră de a face parte din această comunitate. Aici acasă, la noi în Cahul să avem pace, bunăstare, securitate și toate proiectele noastre să aibă impact pozitiv și în viața fiecărui cahulean și asupra celor care vizitează Cahulul, capitala de sud a țării” ne-a declarat Nicolae Dandiș, Primarul mun. Cahul.

 „Am decis sa alerg astăzi la maraton pentru că am decis să-mi întrec propriile limite. Ne-am întîlnit o echipă din mai mulți prieteni și am zis hai să alergăm pentru că e o oportunitate de o dată în an în Cahul”

„Am participat la 10 km. Maratonul a fost interesant, mulți participanți. Am venit la maraton să îmi simt puterile, sa văd băieți, să afac cunoștință cu sportivi de performanță. Eu din tinerețe alerg, acum am îmbătrânit” n-e spus un alergător venit din raionul Cantemir. 

EU4Cahul Marathon a fost conceput inițial ca un eveniment care unește oamenii, de aceea la start se aliniază atât sportivi profesioniști, cât și amatori, tineri și adulți – toți cei care iubesc sportul și promovează modul sănătos de viață. 

Scopul evenimentului este accentuarea necesității îmbunătățirii accesului la serviciile sociale de calitate pentru copiii și adolescenții din Cahul și din întreaga țară.

„Ne bucurăm foarte mult să avem această oportunitate în Cahul. Toți împreună am reușit să ajungem la final. Este importantă experiența pentru sănătatea noastră și a copiilor noștri” ne-a declarat Stella Bădin, viceprimărița mun. Cahul. 

Ghenadie Țîmbalist este sportiv de performanță. Pe 13 mai a devenit învingătorul Maratonului montan Tușna (România). Azi deja a fugit 10 km la Cahul, în orașul natal. 

„Azi dimineața am venit din România, trebuia să participa la maraton. Traseul e foarte bun. E important pentru copii, tineret să facă sport, e un sport interesant, pe minte mă calmează, e simplu, nu trebuie multe investiții: o pereche de adidași, sorț, maiou și asta-i tot” ne-a spus Ghenadie Țîmbalist. 

„Mă bucur să aleg la acest eveniment din partea UNICEF, alături de locuitorii mun Cahul. Ca și UNICEF încurajăm toți adulții, tinerii și copiii să adopte un mod de viață sănătos și toți tinerii și adulții să se implice în viața comunitară” ne-a comunicat Jana Midoni, ofițer educație UNIFEF Moldova.

Municipiul Cahul, este beneficiar al Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”.

Articole similare